Toen in de persconferentie werd gezegd dat de horeca gedeeltelijk open mocht reserveerden we gelijk. Uit eten eindelijk zeiden we tegen elkaar. Niet dat we in ons nieuwe huisje niet lekker eten. Iedere week koken we wel voor iemand, dus eenzaam zijn we in de coronatijd niet.

Uit eten eindelijk

Mensen die ons wat beter kennen weten dat een van onze lievelingsrestaurants Merano in Nijmegen is. Daar hebben ze een fijn terras midden in een drukke straat. Er is altijd wat bijzonders te zien. Maar het belangrijkste zijn natuurlijk de heerlijke pastagerechten.

Nu eten we zoveel mogelijk koolhydraatbeperkt echter wel met de gouden 80/20 regel. Immers iets nooit meer mogen eten of drinken maakt een gezonde lifestyle bijvoorbaat al een mislukte lifestyle. Ondanks dat, zijn er van die weken dat je uitschiet naar de 50/50 regel omdat het allemaal zo lekker en gezellig is.

Restaurant Merano is de berouw na de zonde altijd meer dan waard vooral omdat Dimitris en Maria broer en zus altijd super gastvrij zijn. Dimitris koopt mooie Italiaanse wijnen in, we voelen ons altijd heel welkom. Wij komen er al meer dan 25 jaar en veel gasten die daar komen doen dat ook.  Ze hebben er gasten van de volgende generatie of zelfs derde generatie die nog steeds graag terugkomen.

Hopelijk helpt het de horeca er doorheen

Deze mooie horecazaken waar er nog veel meer van zijn. Die zaken van gepassioneerde top ondernemers. Als we eraan denken hoe ze nu de buikriem steeds strakker moeten aantrekken. Ik visualiseer dan de stapels uitgestelde betalingen, massa’s extra administratie vanwege overheidssteun. Dan voel ik de knoop in mijn buik die ik vroeger ook wel eens had toen we het lastig hadden. Echter nu is lastig wel heel licht uitgedrukt.

We zijn blij dat we weer terrasjes kunnen  bezoeken hoe klein ons aandeel ook, is hopelijk helpt het onze horeca er doorheen. Uit eten eindelijk, wat hebben we dat gemist.

Het wordt tijd om te gaan

Natuurlijk wandelen we onze extra kilo’s er binnenkort weer af. We gaan nu in ieder gaan niet eerder dan 1 juli als het goed is zijn we dan ingeënt en kunnen we ongestoord de grenzen over. Onze rugzakken staan al zo lang klaar. We gaan voor die tijd een proefwandeling maken. Kunnen we gelijk zien of onze uitrusting in orde is, het wordt tijd om te gaan.

Wat eten we tot die tijd?

Hoe eten wij dan onze pasta gerechten thuis?  Niet dus want onze lijven doen het beter op minder koolhydraten. Mijn ontstekingswaardes gaan naar beneden als we ons goed aan het dieet houden en pijnloos bewegen is iets waar ik heel gelukkig van wordt.

We hebben een alternatief pasta gerecht waar geen granen inzitten. Smullen geblazen.

 

 

Op de foto: Vitello tonnato, SlurpendepastaKees, de kapperszaak aan de overkant die een waakhond heeft.