Duizenden liters heb ik gemaakt zolang ik kok was en altijd was deze saus op. Ze noemde het de ravigottesaus van Kees. Of we nu een klein bakje bij het eten gaven of een grote pot. Deze saus werd nooit weggegooid. Wel eens werden de bakjes uitgelikt. 😜

Pas kregen we een berichtje van mensen ze hadden gehoord dat we gingen stoppen of we nog één ker de ravigottesaus van Kees wilde maken. Natuurlijk willen we dat, maar eigenlijk kan iedereen dit prima zelf.

Remouladesaus

Officiëel heet deze saus remouladesaus maar omdat Dinie de saus in 1984 ravigottesaus noemde, deed iedereen dat.  Uiteindelijk werd de saus ravigottesaus van Kees genoemd. Dat vond ik wel grappig natuurlijk.

Geniet ervan, als je geen zin of tijd hebt kun je ook kant en klare mayonaise kopen. (wel echte natuurlijk)😊

De saus is lekker bij gebakken vis, frietjes, gebakken aardappelen. Een stukje kip. Eigenlijk kan de saus overal bij. Vonden onze gasten. Hij werdt zelfs als dipper bij het stokbrood gebruikt.

Mayonaise basisrecept

Ingrediënten op kamertemperatuur

  • 2 dl mais of zonnebloemolie
  • 2 eidooiers
  • Klein beetje azijn
  • Peper en zout
  1.  Sla de dooiers los tot er stand inkomt
  2. Daarna al kloppend de olie druppelsgewijs toevoegen.
  3. Op smaak maken met de azijn, peper en zout
  4. Van deze “mayonaise” basis maken we ravigottesaus


Ravigottesaus van Kees

  • 1 augurk in kleine blokjes
  • 1 klein uitje snipperen
  • Dit alles door de mayonaise  roeren en nog even naproeven (nee niet opeten) 😁
Waarschuwing:
Het eten van deze ravigottesaus van Kees kan verslavend werken 🤷‍♂️😉

TIP’s

  • Je kunt er ook nog vers gesneden tuinkruiden zoals bieslook en peterselie bijvoegen en kappertjes.
  • Lekker is het om deze saus als basis voor een eiersalade te gebruiken. Gewoon een boel eieren hard koken en in stukken snijden en die er door doen. Een pak toastjes erbij en je hebt een super borrelhap,die lekkerder is dan de bakjes uit de supermarkt.

Wij gebruiken nu thuis rauwe eieren, de kans op salmonella is super klein en het is zo waanzinnig lekker. Lees maar

Veel plezier met dit recept groeten van Kees